TRčANJE, šETNJA I UžIVANJE PO KIšI? MOžE SVE UZ KIšNE KABANICE

kisobran-devojka-kabanica

 

Leto je, nažalost, prošlo i stigli su nam hladni dani. Kao uvertira u njih, dolaze česte kiše, pa su se čak i oni najaktivniji od nas povukli u svoje tople domove i pomalo ulenjili. Volimo da uživamo u zvucima dobovanja kišnih kapi, ali iz prikrajka svog toplog kutka. No, nekad kišnim danima nema kraja. Jednostavno se poželimo one opuštenosti i bezbrižnosti koja je do skoro krasila svaki naš izlazak napolje. Da vam kiša ne bi stvarala pometnju kad se otisnete u šetnju, imajte kec u rukavu u vidu kišne kabanice.


Ne dozvolite sebi da budete sputani vremenskim (ne)prilikama jer će vaša topla odeća biti sasvim dovoljna kao barijera od hladnoće, a pritom će ostati suva zahvaljujući prikladnom odevnom komadu poput kišne kabanice.

 

Korisna sitnica – kišna kabanica

Iako kišonosne oblake uglavnom vezujemo za hladnije vreme, istina je da nas kiša uvek može iznenaditi i zato su kabanice za odrasle, ali i za mališane, skrojene tako da ih svuda smestite lako, te je ovo izuzetno nosiv odevni predmet, pogodan za sva godišnja doba.


Međutim, nije uvek bilo tako, s obzirom da su kabanice u svojim počecima imale mnoge propuste. Izumitelj prve kabanice za odrasle bio je Čarls Mekintoš davne 1823. godine. Iako je njegova kabanica bila otporna na kišu, slojevi pamuka, takođe korišćeni u proizvodnji, natopili bi se i vremenom otežali, a materijal je tako natopljen širio i veoma neugodan miris. Na sreću njenih korisnika, materijal je vremenom usavršen i to u Engleskoj. Kiša je sinonim za ovu zemlju, gde ona kao da pada bez kraja i nekako je kabanici bilo suđeno da se tu i unapredi. Najpre su one bile namenjene farmerima, budući da su oni posebno bili pogođeni kišovitim i hladnim vremenom, a zatim je ovaj praktični odevni komad u vidu kabanice za odrasle osvojio sve društvene slojeve i uzraste, postavši ne samo potreba, već i uvek aktuelan modni trend.

 

Ženske kabanice – svake dame uzdanice

Kada krene hladno vreme, ženske torbe postanu prebukirane više no obično. Još kada u njih dodamo kišobran, torba postaje pravo stecište borbe. Navlažen kišobran tek stvara probleme jer ga takvog više ne možemo ponovo odložiti u torbu, budući da mu je potrebno određeno vreme da se osuši kako ne bi navlažio i ostale stvari koje nosimo. Preostaje nam samo da ga držimo u ruci, a svi znamo koliko je neprijatan osećaj nositi mokar kišobran sa sobom. Neretko se dešava da ga negde i zaboravimo, a onda smo tek nagrabusili pred novim naletom kiše. Osim toga, kada je kiša potpomognuta i vetrom, naša odeća će se zasigurno nakvasiti i prehlada je neminovna, budući da pod kišobranom nisu ravnomerno zaštićeni svi delovi našeg tela.

 

devojka na kisi


Vlažna i natopljena, naša topla odeća više ne služi svrsi jer joj je potrebno mnogo više vremena no kišobranu da se prosuši.

Drage dame, odložite svoje kišobrane jer sve kišne stanice lako ćete prebroditi samo uz pomoć ženske kabanice. Krećite se slobodno i uživajte u šetnji zahvaljujući ovom praktičnom odevnom komadu. Osim što su ekonomične, ženske kabanice danas su i prave modne poslastice. Skrojene za svačiji ukus, možete ih naći u raznim oblicima i bojama, od onih skupljih do džepu pristupačnijih.


Za one praktične, tu je Kineska robna kuća koja vam nudi dobar kvalitet po izuzetno povoljnoj ceni. Ne morate kisnuti šetajući do nas dok ne nabavite svoju kabanicu. Iz udobnosti svog doma, poručite je online. Naše kabanice su univerzalnih veličina, izuzetno su kvalitetne, te će vas zaštititi i od najjačih pljuskova. Dolaze u roze i beloj varijanti, ali su potpuno prozirne, tako da će ispod njih vaša omiljena odevna kombinacija doći do izražaja. Veoma su komotne, prate liniju vašeg tela, diskretne i nenapadne, tako da ih možete kombinovati uz sve. Brzo se suše i zauzimaju veoma malo prostora, te nećete osetiti njihovo prisustvo u vašoj torbi.

Za sve što vam treba, tu je Kineska robna kuća. Potražite sve što vam je potrebno tokom ove jeseni i uživajte u šetnji i drugim akivnostima napolju.