KOJE NOVOGODIšNJE LAMPICE SU NAJPOPULARNIJE?

okicena novogodisnja jelka

 

Vesela i šarena novogodišnja dekoracija važan je deo praznične atmosfere, jer upravo ona, uz naše dobro raspoloženje, čini da dani praznovanja budu nezaboravni i posebni. Uz bogato ukrašenu jelku, novogodisnje lampice najpopularniji su vid dekoracije jer, osim što su lepe i praktične, stvaraju osećaj topline i svetlosti.

 

Širom sveta, pa i kod nas, postala je tradicija da se bira najlepše ukrašeno dvorište i balkon u Novogodišnjoj noći. Uz adekvatno izabrane i savršeno postavljene novogodišnje sijalice i vaša kuća može biti u konkureciji za najbolju prazničnu dekoraciju. Za to vam ne treba ni puno sredstava, a ni puno vremena, dovoljno je nekoliko praktičnih sveta i malo dobre volje i vaš dom će u najluđoj noći zablistati u punom sjaju.


Potrebno vam je ipak još nešto: provereno prodajno mesto gde po najboljim cenama možete pronaći sve što vam treba da svoj dom tokom praznika pretvorite u dvorac iz bajke, a to mesto je definitivno Kineska robna kuća.

 

Novogodišnje lampice za unutrašnju upotrebu

Pre nego što krenete u avanturu ukrašavanja, morate znati da se spoljašnji i unutrašnji postor ne dekoriše istom vrstom lampica. Sijalice koje su namenjene spoljašnjoj upotrebi kvalitetnije su izrade i otpornije su na vlagu, vetar, mraz i niske temperature. Zbog toga pažljivo čitajte uputstvo kada birate rasvetu.


Najčešće korišćene lampice za unutrašnju upotrebu su one u formi ukrasne trake čija dužina može biti od 4 do čak 10 metara, što je dovoljno da ukrasite jelku, ram prozora i vrata ili zidne delove stana. Novogodišnje lampice u raznim bojama smeštene su u ukrasne kugle, zvezdice, pahuljice ili minijaturne ledenice i svaka od njih je kao maleni, svetleći ukras vašeg doma. Čak i boju kabla i utičnice možete prilagoditi svom ambijentu: beli kabl birajte za lampice koje ćete postaviti na zidove, a zeleni za jelku jer se neće ni videti.


Najpopularnije su, već dugi niz godina, ipak novogodišnje lampice – zavesa. One se doslovno postavljaju kao zavesa na prozor, mada se mogu montirati na bilo koju ravnu površinu, a uz malo truda i kreativnsti ovakve lampice mogu se obmotati oko bilo čega. Njihova dužina je 3 metra, što je više nego dovoljno za svaki prozor i vrata, mada postoje i veće, koje su idealne za dekorisanje velikih staklenih površina izloga i poslovnih prostora. Kada se niz vaše staklo bude spuštalo mnoštvo svetlećih Sneška Belića i zvončića ili irvasa i jelkica magija praznika useliće se i u vaš dom.

 

Novogodisnje lampice za spoljnu upotrebu

Kada izaberete specijalne sijalice namenjene za spoljnu upotrebu, krajnji rezultat dekoracije zavisi samo od vaše kreativnosti. Možete osvetliti ivice zidova, balkona, ulaznih vrata ili drveta koje imate u dvorištu jer sve će delovati impresivno i stvoriti prazničnu atmosferu na otvorenom.

 

decak sa novogodisnjom kapom


Za dekorisanje spoljašnjosti najpopularnije su sijalice u crevu i sijalice na koturu. Dužina od 20 metara šarene lampice u providnom crevu čini idealnim za ukrašavanje spoljnih ivica zidova kuće ili balkona stana, dok dužina od čak 50 metara koju imaju sijalice na koturu, koje mogu biti bele, žute ili šarene, dozvoljava da pustite mašti na volju i aktivirate svoju kreativnost, kako bi baš vaša kuća bila najlepše osvetljena u kraju.


Odlična opcija za spoljašnju rasvetu su i novogodisnje sijalice na baterije i LED solarne lampice jer ovakvim izborom istovremeno imate fenomenalnu dekoraciju i štedite električnu energiju. LED solarne sijalice postoje kao bele, žute i šarene, imaju dodatni držač, a dugačke su 20 metara i same se pune tokom dana na sunčevoj svetlosti, a kada padne mrak stvaraju nezaboravnu, svetlucavu magiju novogodišnje noći.


Još niste zakasnili da vašu kuću proglase za najlepše okićenu u Novogodišnjij noći. Pripremite lampice, uključite maštu i magija će se sigurno dogoditi. Srećna Nova godina!