MODLE ZA PRAZNIčNE KOLAčE

modle za kolace

 

Došlo je vreme praznika i prava je prilika da vaš dom zamiriše na poznate praznične mirise iz detinjstva. Tradicija i običaji se upravo tako održavaju i prenose kroz generacije. Izvlačimo stare pletene stolnjake i dobro poznate recepte naših mama i baka, želeći da svom domu svake godine pružimo tu istu toplinu i ljubav, magiju najviše prisutnu u mirisima kolača koje su one tradicionalno spremale s puno ljubavi.

 

Da bi vaši slatkiši izgledali kao mala remek dela, koristite modle za kolače i udahnite starinskim receptima neki novi život kroz zanimljivu formu. Modle za kolače biće prava radost za one najmlađe ukućane. Razni oblici i boje potpuno će ih očarati i oni će vrlo rado, kroz igru, učestvovati u stvaranju ove prave male magije koje će se jednog dana sećati, baš kao i vi danas.


Još kad isprobaju ono što su svojim ručicama napravili, zagarantovan je potpun užitak i najlepša uspomena. Stvarajte magiju i uživajte uz modlice za novogodišnje kolače.

 

Silikonske modle – lepe i praktične

Već neko vreme, posebno su postale popularne silikonske modle za kolače i mafine. No, mnogi se plaše da ih koriste, uvereni da su štetne po njihovo zdravlje. Tu smo da odagnamo sumnje. Silikonske modle sadrže poseban silikon koji se koristi u izradi posuđa i ne sadrži štetne materije. Zanimljivo je da se sličan tip silikona koristi i u medicini za implante. Osim što u njima možete peći kolače, modle od silikona idealne su i za skladištenje leda.


Naravno da sve ima svoj vek trajanja, te će vam modle od silikona trajati dugo ako ih pravilno održavate, a one su veoma zahvalne za održavanje i nije im potreban nikakav specijalan tretman.

 

silikonske modle za mafine


Pored toga, veoma su praktične, pa vam neće zauzimati puno prostora. Slobodno ih možete presavijati bez bojazni da će izgubiti svoju formu. Pri pranju koristite blaga sredstva, nikako abrazivna.

 

Silikonske modle i kalupi za novogodišnje kolače

Za novogodišnje gastronomske čarolije praktične su i metalne modle, međutim, u silikonskim ćete skratiti vreme pečenja. Vaše testo će biti gotovo za tili čas ako ga ispečete u silikonskom kalupu. Kad vaši raznovrsni kolači ljupkih oblika budu spremni, izvadite ih iz rerne, pričekajte par minuta da se ohlade i vrlo lako ćete ih izvaditi iz silikonskog kalupa jednim potezom. Vaše testo se nikad neće zalepiti, što je još jedan plus.

 

Dobro podnose i niske i visoke temperature u rasponu od minus pedeset do plus dvesta pedeset stepeni. Praktične i neodoljivo privlačne modle od silikona potpuno će vas osvojiti svojim vrcavim oblicima i bojama. Dizajn je raznovrstan i inspirativan, a najviše privlače pažnju one praznične, modlice za novogodišnje kolače na kojima su utisnuti razni novogodišnji motivi poput Deda Mraza, jelkica, irvasa i svega onoga što je karakteristično za ovaj praznik.


Potpuno bezbedne po vaše zdravlje, silikonske modle izrađene su od posebne vrste medicinskog silikona koji ne upija štetne materije iz spoljašnjeg okruženja i ne širi ih zagrevanjem, što ne možemo sa sigurnošću tvrditi i za metalne kalupe.


Naravno, podrazumeva se da bi uvek trebalo voditi računa s kojim proizvođačem imate posla i kad su silikonske i kad su metalne modle u pitanju. Silikon je izuzetno savitljiv materijal, te svoje modlice za novogodišnje kolače ispunite smesom, ali ne do vrha, jer će testo tačno za toliko narasti. Osim toga, silikonske kalupe je neophodno postaviti na čvrstu podlogu, lim ili rešetku, kako se sadržaj iz njih ne bi izlio.

 

Za pranje silikonskih modlica, voda i sunđer će vam biti sasvim dovoljni, čak i ako se desi da vam dno pomalo zagori. Ne brinite se i ako kalup vremenom izbledi, to je sasvim normalno i očekivano. Ovaj materijal dobro podnosi i nagle temperaturne promene, te ga odmah iz zamrzivača možete smestiti u prethodno zagrejanu rernu, bez bojazni da će doći do oštećenja.

Kineska robna kuća je pravo mesto na kojem ćete pronaći sve za vaše predstojeće praznike. Posetite nas, pogledajte naš novogodišnji program, na vreme pripremite najlepše ukrase za dom i opremu za vaše praznične kolače.