ŠTA PONETI NA KAMPOVANJE SA PORODICOM?

Volite prirodu i boravak na otvorenom, imate avanturistički duh i konstantnu želju za istraživanjem, ne privlače vas luksuzni hoteli, već uspostavljanje harmonije sa iskonskim vrednostima? Vi onda sigurno godišnji odmor provodite na kampovanju. A sta poneti na kampovanje sa porodicom da nezaboravna avantura bude i komforna i po meri svakog člana?

 

Šta je potrebno za kampovanje ?

Svakome od nas s vremena na vreme potreban je reset i odmor od svakodnevnih stresnih situacija u životu. Nigde vam se energija neće obnoviti više, brže i bolje nego tokom boravka u prirodi. Možete birati planinska područja, predivna jezera ili šumovite obale vijugavih reka, a šta god da izaberete uživanje je zagarantovano.


Evo sta je sve potrebno za kampovanje prodice i nezaboravan odmor:

 

  • Izbor mesta

 

Svoj odmor možete planirati u uređenom kampu ili na “divljoj” lokaciji, ali u oba slučaja vodite računa o bezbednosti mesta i očuvanju prirode.

 

  • Šator za spavanje

 

Ključna stvar udobnog kampovanja i najvažniji deo opreme je naravno šator. Šatori za kampovanje proizvode se od materijala koji je termoizolovan, ne propušta kišu i vetar, a mogu biti mali, za dve osobe, ali i dimenzija kao omanji stan.


Ukoliko kampujete u kamp naselju, možete iznajmiti kamp kućicu ili prikolicu u kojoj je boravak porodice sa decom udobniji i komforniji, ali u toj situaciji nabavite makar mali šator za decu da osete prave čari kampovanja.

 

  • Džak za spavanje

 

Svi iskusni kamperi znaju koliko je važna kvalitetna vreća za spavanje. Cena varira u odnosu na debljinu, pa je deblja razumljivo i skuplja, ali će vam obezbediti više udobnosti i toplote tokom noći jer je bogato punjena vunom. Obe varijante su standardnih dimenzija 70cm x 220cm i imaju praktični ranac u koji su spakovane. Korisno je poneti i podmetač za vreću ako su noći hladne ili je teren neravan.

 

  • Alat i uređaji

 

Tu mislimo na ono osnovno poput baterijske lampe, punjača za baterije (solarni po mogućstvu, da ne biste jurili priključak za struju), čekić i sl.

 

  • Igračke i društvene igre

 

Pored šetnji i istraživanja, kvalitetne zajedničke trenutke možete provesti i u igri, zato obavezno spakujte loptu, rekete za badminton, vijaču i setove za igru u pesku, a ukoliko kampujete na obali neke reke ili jezera, ne zaboravite i rekvizite za plažu, poput suncobrana ili divne, šarene asure koja će vam dobro doći za trenutke odmora i opuštanja.

 

  • Higijenski pribor i putna apoteka

 

Ne zaboravite brigu o svom zdravlju i sve ono što vam je neophodno da biste u usklovima kampovanja odžavali sopstvenu higijenu.

 

ručni frižider termos par koji kampuje

 

Kuhinja na otvorenom

Pripremite najukusniji obrok pod vedrim nebom za svoju porodicu i uživajte zajedno u jelu uz crvkut ptica. Prenosivi ručni frižideri korisni su na kampovanju za očuvanje hrane ili hlađenje pića, a možete ih koristi i kasnije za svaki izlet ili boravak u prirodi.


Plinski rešo je nezamenljiv za brzu pripremu hrane, a da bi se svaki obrok pretvorio u pravu gozbu ponesite stočić i nekoliko rasklopivih stolica. Planirajte da ponesete posuđe, pribor za jelo i termose.


Kod kuće ostavite svoje najreperzentativnije komade, a sa sobom ponesite lagan, praktičan i izdržljiv kuhinjski pribor. Hranu možete držati i u laganoj aluminijumskoj ambalaži koju nakon upotrebe jednostavno bacite. Ukoliko planirate da pripremate roštilj na otvorenom i za to će vam biti potrebni neophodni rekviziti.

 

yeleni i crveni termos za kafu

 

Nikako ne zaboravite

Sve što smo naveli su zaista neophodne i potrebne stvari za kampovanje koje će vaše letovanje učiniti bezbednim i komfornim. Ipak, postoji nešto što ne spada u obaveznu kampersku opremu, ali što nikako ne smete zaboraviti, a to su sredstva za zaštitu od komaraca i sunca.


Boravak u prirodi, ma koliko benefita po fizičko i psihičko zdravlje donosi, donosi i čitave rojeve komaraca i štetno sunčevo zračenje od kojih nećete moći ni da uživate. Zato obavezno spakujte kreme za sunčanje i spirale protiv komaraca. Samo jedna upaljena spirala obezbediće vam do 8 sati mira i spokoja. Ukoliko kampujete u kampu sa priključkom za struju dobro rešenje je aparat za komarce na tablete ili tečnost protiv komaraca različitih prirodnih mirisa.

Ako do sada nikada niste kampovali, vreme je da probate. Ništa vas neće odmoriti i oporaviti bolje od netaknute prirode. Sve što vam je potrebno za kampovanje sa vašom porodicom čeka vas po sjajnim cenama u vašoj Kineskoj robnoj kući.