KAKO ORGANIZOVATI DEčIJI ROđENDAN ZA PAMćENJE

Deca proslavljaju rođendan.

 

Organizacija dečijeg rođendana može biti zabavna i uzbudljiva aktivnost, ali takođe ume da bude stresna i skupa ako se ne planira unapred. 

 

U nastavku teksta pogledajte naše predloge kako organizovati dečiji rođendan koji će vaše dete pamtiti, a da pritom ne potrošite previše novca.

 

Kreativne i zanimljive ideje za rođendan

Prvi korak u organizovanju rođendana jeste odabir teme koja će vam dalje olakšati izbor dekoracije, aktivnosti i hrane.

 

 • Tematske proslave. Izaberite temu koja će se svideti vašem detetu, poput superheroja, životinja, princeza ili sporta. Zatim, dekorišite prostor u skladu sa temom, a ostala deca mogu doći obučena u kostime povezane sa tom temom.
 • Proslava rođendana u prirodi. To može biti piknik u parku, izlet na planini ili kampovanje. Deca će moći da se igraju napolju, istražuju prirodu i uživaju u svežem vazduhu. Ovo je dobra ideja za rođendan ako želite da izbegnete nered u kući i pružite deci drugačije iskustvo.
 • Maskenbal za decu je zabavna i uzbudljiva aktivnost. Uzmite u obzir uzrast dece, veličinu prostora i tematske elemente koji će biti prisutni. Obezbedite adekvatan broj maski i kostima kako bi svi mališani imali priliku da se uključe u zabavu.
 • Organizovanje rođendana sa humanitarnim ciljem. Umesto poklona, možete zamoliti goste da doniraju igračke i druge stvari deci koja žive u siromaštvu. Ovim će deca naučiti važnu lekciju o deljenju i pomaganju drugima, a istovremeno će imati nezaboravan rođendan.

 

Dekoracija za dečiji rođendan

Dekoracija je ključni faktor za dobru atmosferu. Pastelne boje su idealne za dečije žurke, ali ne treba izbegavati ni one jarke koje mogu stvoriti upečatljiv doživljaj.

Baloni, ukrasi za tortu, salvete, svećice, kapice, viseće dekoracije, rođendanske zviždaljke i konfete su samo neke od ideja za dekoraciju koje će doprineti zabavi.

Pored ukrasa, za dobru atmosferu su zadužene igre i aktivnosti. Isplanirajte nekoliko zabavnih igara koje će deca moći da igraju zajedno, poput skrivanja, potraga za blagom, gađanja cilja, kvizova. Bitno je da igre prilagodite uzrastu dece i da su jednostavne i zabavne.

 

Sto ukrašen za dečiji rođendan.

 

Baloni za rođendan i ideje za tematske zabave

Baloni su neizostavan deo svake proslave, a mogu se lako prilagoditi svakoj rođendanskoj temi.

 

 • Zabava u džungli. Napravite džunglu u vašem dvorištu sa mnogo zelenila, biljaka i naravno balona u obliku različitih životinja koje se mogu naći u džungli poput majmuna, tigrova, zebri i slonova. Deca će uživati u istraživanju "džungle" i igranju sa životinjama od balona.
 • Karneval balona. Organizujte zabavu u kojoj se sve vrti oko balona. Deca mogu učestvovati u različitim aktivnostima kao što su trke sa balonima, pravljenje figura i kreativnih dekoracija od balona i još mnogo toga.
 • Zabava na plaži. Ukoliko imate pristup plaži, organizujte zabavu i upotrebite rođendanske balone kao dekoraciju. Formirajte ih u obliku morskih životinja, kao što su rakovi, morski konjići i morske zvezde, i uživajte u igrama na pesku.
 • Superheroj zabava. Za decu koja vole superheroje poput Spajdermena, Betmena ili Iron Mana organizujte kviz o superherojima i oprobajte se u različitim superherojskim aktivnostima.
 • Zabava u svemiru. Napravite balone u obliku planeta, zvezda i raketa. Deca će uživati u istraživanju svemira i u aktivnostima, kao što su pravljenje svemirskih letelica od balona ili igranje igara sa temom svemira.

 

Kako napraviti slatki sto

Jedan od ključnih elemenata za “slatku” zabavu je slatki sto. Priprema unapred je važna kako biste imali dovoljno vremena za nabavku svega što je potrebno. Nakon što ste odabrali temu i dekoraciju, potrebno je nabaviti razne slatkiše, kao što su keks, kolači, bombone, čokolade i ostale poslastice.

Dekorišite slatki sto tako da odgovara temi. Ako je tema zabava u prirodi, možete koristiti kutije sa slikama životinja za pakovanje slatkiša, kao i posude, tanjiriće i čaše za stvaranje različitih nivoa i visina na stolu.

Ostaje još da se naprave male dekoracije koje će dodatno personalizovati slatki sto. Ovo može biti ime deteta napisano na balonima ili fotografije slavljenika i sl.

 

Kako ukrasiti tortu za rođendan

Iznenadite vašeg malog slavljenika i njegove goste neobično dekorisanom tortom.

 

 • Tematska torta. Za zabavu sa temom morskih životinja, možete napraviti tortu u obliku morskog konjića, ribe ili rakova i ukrasiti tortu dekoracijama u obliku morske zvezde ili školjki.
 • Personalizovana torta. Torta sa detaljima koji su vezani za slavljenika i njegove omiljene stvari. To može biti ime deteta, omiljeni lik iz crtanog filma, omiljeni sport itd.
 • Kreativna torta. Na primer, napravite tortu u obliku gusenice tako što ćete spojiti više manjih torti u jednu ili ukrasite tortu u obliku omiljenog voća, poput jagoda, lubenice ili ananasa.


Sada, kada znate kako organizovati dečiji rođendan, sigurni smo da će vam biti mnogo lakše da napravite proslavu za vaše dete i njegove prijatelje. Kineska robna kuća prodaje sve što vam je potrebno kako biste organizovali nezaboravnu zabavu za najmlađe po pristupačnim cenama.