OPREMA ZA PSE - šTA VAM NEOPHODNO AKO STE NOVI VLASNIK?

Devojka sa štenetom francuskog buldoga.

 

Postajete ponosni vlasnik kućnog ljubimca i u pitanju je najdražesniji od svih – pas. Onda zaista imate čemu da se radujete, s obzirom na činjenicu koliko ljubavi ovo maleno biće nosi sa sobom. Jedino što traži zauzvrat jeste ista ta ljubav, ali uz veliku ljubav ide i velika obaveza. Zato je adekvatna oprema za pse nešto što morate imati kako biste se na pravi način brinuli o svom krznenom prijatelju.


Zato smo za vas pripremili spisak šta vam je od opreme neophodno ako prvi put nabavljate psa.

 

Ogrlica za pse

Ogrlica je nešto poput statusnog simbola u psećem svetu i obeležje da vaš mali prijatelj pripada baš vama, jer uz nju često ide i pločica sa podacima o vlasniku. Zato kupovini ogrlice pristupite sa posebnom pažnjom. Ogrlice se razlikuju po svojoj širini i obimu, a koju izabrati zavisiće od toga da li je u pitanju veći pas ili maleno štene.


Ako se radi o štenetu, najbolje je nabaviti podesivu ogrlicu. One poseduju metalnu šnalu i veći broj rupica za podešavanje, te vam se ne može desiti da omanete s veličinom. Takođe je veoma važno da pravilno postavite ogrlicu, jer ona ne sme da spada, ali ni da steže, te je idealna veličina kada možete staviti dva prsta između ogrlice i vrata psa.


Kada ste zadovoljili ove kriterijume možete obratiti pažnji i na one estetske, jer se na našem tržištu mogu pronaći ogrlice ljupkog dizajna, raznovrsnih boja i dezena. Na ovaj važan detalj nadovezuje se sledeća bitna stavka.

 

Štene na povocu za pse.

 

Povodac za pse

U asortimanu domaćih prodavnica mogu se pronaći veoma živopisni povoci za pse, kao i oni neupadljivi, klasični. Za koji god da se odlučite, povodac za šetnju biće komad opreme kojem će se vaš krzneni prijatelj posebno radovati.


Savetujemo vam za početak klasične povoce bar dok psa ne naučite da se ponaša u šetnji. Tu su i fleksibilni povoci, ali oni nisu najbolji izbor za mlade pse jer kad jednom steknu naviku da hodaju kuda žele, kasnije će ih biti jako teško odučiti od toga.

 

Dve čivave u krevetu za pse.

 

Krevet za psa

Pas, kao i čovek, mora imati svoj kutak za odmor koji će biti srazmeran njegovoj veličini, a opet neće zauzimati previše prostora u stanu. Prilikom odabira kutka za spavanje, obratite pažnju i na materijal od kojeg je napravljen, da li se lako održava i čisti, npr. da li se može prati u veš mašini, te da li će vašem ljubimcu u njemu biti dovoljno udobno i toplo.


Uzmite u obzir da vaš pas raste, te u samom startu kupite nešto prostraniji krevet.


Krevet postavite u kutak stana gde se pas neće osećati izolovano. Takođe, ne bi trebalo da bude ni u suviše prometnom delu stana jer to može ometati njegov san.

 

Transporter za psa

Transporter je neizostavan deo opreme ukoliko planirate putovanja sa vašim ljubimcem. Idealni su kada prelazite veće relacije prevozom ili kolima. I ovde obratite pažnju na veličinu transportera i kvalitet materijala od kojeg je izrađen.


Važno je da se vaša kuca u njemu ne oseća skučeno. Praktično rešenje za sve vas koji ste često u pokretu a ne želite da se odvajate od svog psa jesu specijalni rančevi za kućne ljubimce poput Stivi ili Kori modela.

 

Pas jede iz posude za pse.

 

Posude za hranu i vodu za pse

Bilo da se odlučite za posudu za pse klasičnog ili neobičnog oblika, nije loše da ih imate više primeraka budući da ih je potrebno čistiti nakon svakog obroka. Povedite računa da se radi o kvalitetnim materijalima poput nerđajućeg čelika ili keramike.


Bilo bi poželjno da posude ne budu previše lagane i da poseduju gumirano dno kako pas ne bi jurio posudu po prostoriji dok jede.
Kao i ostatak opreme i ovde veličina zavisi od veličine vašeg krznenog prijatelja.

 

Igračke za pse

Psi uživaju u igri, a posebno kada im se u istoj pridruže i vlasnici. Igračke za njih nisu samo sredstvo za zabavu, već i uteha i neodoljivo ih je videti kako slatko spavaju s njom među šapama. Pored toga, igračke pozitivno utiču na njihov psiho – fizički razvoj.


Kada birate koju igračku kupiti izbegnite one koje se lako mogu poderati, poput platnenih, ili onih sa sitnim i lomljivim delovima kakve često imaju igračke od tvrde plastike.

 

Pas glođe igračku za pse.

 

Nega dlake kod pasa

Vaš pas je vaše ogledalo, te je nega izuzetno važna kako bi on bio zdrav, a i vi sa njim. Redovno kupanje pasa se podrazumeva, kao i nega dlake kod pasa četkanjem, zatim podrezivanje noktiju, pa i pranje zuba. Ako želite da se lično pobrinete za higijenu vašeg ljubimca biće vam potrebni specijalan šampon za kupanje psa, kao i odgovarajuća češalj ili četka za dlaku.

Posetite online Kinesku robnu kuću i na vreme se pripremite za dolazak vašeg krznenog prijatelja.