KAKO OSVEžITI ZIDOVE BEZ KREčENJA?

Devojka koja bezuspešno kreči zidove.

 

Tražite ideje za dekoraciju zidova ali nemate vremena, volje ili novca koje biste potrošili na molerske radove? Ako razmišljate kako osvežiti zidove bez krečenja pogledajte naše predloge šarmantnih i jednostavnih tehnika i dekoracija za zid koje ne zahtevaju veliki napor i ne koštaju mnogo.

 

Kako dekorisati zid?

Nije bitno da li živite u malom gradskom stanu ili na prostranom seoskom imanju. Svi se na kraju suočavaju sa teškom odlukom šta da rade sa tim velikim, belim zidom.


Posmatrajte ga kao prazno platno koje čeka da se na njemu ispolji kreativnost i samo vama svojstven stil. Dekoracija zida je umetnost koja doprinosi atmosferi topline doma i magično transformiše prostor. Morate biti spremni da pretvorite te oštre, gole zidove u elegantne centralne delove.

 

  • Police - Dekoracija za zid u vidu polica na kojima će biti izložena vaša mala umetnička dela, suveniri i knjige je lagano rešenje za stvaranje sjajnog vizuelnog utiska. Izbor prave police može biti od suštinske važnosti i mora se pažljivo razmotriti. Osim estetskog, to je i praktičan način za ulepšavanje vašeg zida.
  • Slike i umetnička dela – Najlepše je kada na zidu gledate delo koje je naslikao neko od članova vaše porodice. Da li je to crtež vašeg deteta ili umetničko delo nekog od talentovanih ukućana, svejedno, uživaćete. Umetničke reprodukcije ili originalna slikarska dela daće otmenost i dozu luksuza vašem domu.
  • Fotografije – Istaknite posebne trenutke i uramite porodične fotografije u elegantne ramove raznih boja. Tako će vaši zidovi dobiti harmoničan sklad koji priča priče kroz slike.

 

Kutak u dnevnoj sobi, sofa sa stočićem i ogledalima na zidu.

  • Ogledala – Postavljanje ogledala na zidove učiniće vaš prostor većim i dodati mu dozu sofisticiranosti. Možete postaviti jedno veće ili više manjih i soba će ovim dobiti više svetlosti i sjaja.
  • Tapete raznih boja sa različitim motivima daju živost vašim zidovima i odličan su izbor za osvežavanje prostora. Bilo da su postavljene na ceo zid ili na samo jedan deo, daju sjajan doživljaj.
  • Paneli za zid kreiraju zanimljivu atmosferu u prostoriji bilo da su od drveta, plastike ili metala. Zidovi dobijaju na dubini i skladu.
  • Stikeri za zid – Samolepljivi stikeri za zid su osveženje koje jednostavno možete postaviti, a efekat je iznenađujuće dobar. To mogu biti citati ili različiti motivi koji se vama dopadaju. Stikeri za zid kod Kineza mogu se pronaći u raznim oblicima i dezenima.
  • Zidni ukrasi – Ako želite originalnost i neobičnost, razmislite o zidnim ukrasima od drveta ili metala. To mogu biti i keramički tanjiri sa simboličnim motivima koji će naglasiti vašu ljubav prema umetnosti.
  • Lampe – Svetlosni elementi su dobar izbor na vašem zidu. To mogu biti svetleće trake ili zidne lampe koje će doneti magični ambijent i toplinu u vašu sobu. Ovo suptilna rasveta unosi romantiku u prostor.

 

Uzorci modernih tapeta za dnevni boravak.

 

Moderne tapete za dnevni boravak

Tapete su postale nezaobilazni element u modernom dizajnu enterijera. Bez obzira da li ćete njima istaći deo zida ili čitavu prostoriju, transformacija će biti očigledna.


Moderne tapete su tajno oružje koje će vaš dnevni boravak učiniti inspirativnim i jedinstvenim kutkom. Pored svežine i prefinjenosti, daće prostoru vaš lični pečat.


Zaboravite na jednostavne motive, izaberite moderni dizajn tapeta razigranih linija, pastelnih tonova i zanimljivih tekstura. Neka svaka šara na vašem zidu odražava vašu individualnost i stil.


Birajte sklad, red i harmoniju, od cvetnih detalja, preko geometrijskih oblika do jednobojnih, svedenih dezena baršunaste teksture.
Pored estetskog momenta, tapete modernog dizajna donose i praktičnost. Osim što se lako i brzo postavljaju, otporne su na habanje i jednostavno se čiste pa će vaši zidovi ostati besprekorni i posle višegodišnjeg korišćenja.


Postoje i tapete sa metalnim sjajem koje odišu luksuzom i glamurom koje možete kombinovati sa mirnijim bojama i uzorcima. Ako volite opušten stil, izaberite tapete sa prirodnim teksturama poput drveta ili kamena.


Ne zaboravite efekat svetlosnih elemenata u dnevnom boravku. Svetlo će vašim modernim tapetama dati još veći značaj ističući nijanse na zidu i stvarajući igru senki koja oživljava prostor.


Od kad su se na tržištu pojavile kineske samolepljive tapete, transformacija vašeg prostora je postala još jednostavnija. Ove šarmantne inovativne tapete su neverovatan izum jer ih možete samostalno i lako postaviti bez potrebe za lepkom i četkom za mazanje.

 

Kako se lepe samolepljive tapete?

Danas je svako u mogućnosti da samostalno dekoriše svoje zidove lako i bezbrižno. Samolepljive tapete će dati vaš lični pečat bilo kom ćošku vašeg doma.


Osim što su praktične, ove tapete su i fleksibilne. Ako se predomislite posle lepljenja i poželite da promenite izgled prostorije, jednostavno je odlepite i premestite na drugi zid.


Osim što se brzo i jednostavno lepe, lako se i uklanjaju bez ostavljanja tragova i oštećenja zidova.


Proces postavljanja je jednostavan: odvojite zaštitni sloj sa pozadine tapete, stavite je na željeno mesto i polako pritisnite idući odozgo nadole i od sredine ka ivicama.


Uživaćete u ovoj zabavnoj avanturi, a vaš dnevni boravak, kuhinja, hodnik, pa čak i kupatilo, dobiće novi izgled i postati oaza ličnog stila i duše vašeg doma.

 


Često poželimo da promenimo izgled naše sobe ili celog doma, ali presvlačenje zidova bojama je uglavnom skup i dugotrajan poduhvat. Zato su proizvodi Kineske robne kuće sjano rešenje da unesete dozu stila u vaš životni prostor.