KAKO UKRASITI KUćU ZA NOVU GODINU?

novogodisnja jelka i dekoracija kuce

 

Kraj decembra tradicionalno donosi okićen grad, ulice i izloge, okupljanja i gužve i radost iščekivanja Nove godine koja simbolično predstavlja nove početke, planove i želje. Na svakom koraku oseća se svečani duh praznika koji nas neprimetno uvlači u novogodišnju čaroliju, pa svako od nas želi da bar delić te magije ima i u svom domu. Kako ukrasiti kuću za Novu godinu, kako odenuti svoj dom u novo, praznično ruho i stvoriti tu čaroliju od koje zastaje dah?

 

Ako vam kažemo da je to u stvari sasvim jednostavno, verovatno nećete poverovati, zato pročitajte tekst do kraja, pa onda posetite Kinesku robnu kuću gde vas čeka najlepša i najbolja novogodišnja dekoracija koja će učiniti da svaka kuća izgleda kao dom iz bajke. U suštini je sve beskrajno lako ako imate prave ukrase, svetleće lampice, veselu, šarenu jelku, dobro raspoloženje i još bolje društvo.

 

Najbolji novogodišnji ukrasi i dekoracije

Pre nego što počnete sa ukrašavanjem svog doma postarajte se da vi i vaši pomoćnici budete dobro raspoloženi. Zaboravite na sve brige, stavite novogodišnje naočare, sipajte piće, pustite omiljenu muziku i zabava može da počne. Koliko vi budete uživali u dekorisanju, toliko će magije imati vaš dom kad bude ukrašen.


Dok još niste osmislili kako okititi stan za Novu godinu, savetujemo da ga detaljno sredite, čist i uređen dom je već sam po sebi lep i mnogo ga je lakše dekorisati. Prilikom ukrašavanja fokus stavite na tri ključne stvari:

 

 

Ta tri elementa biće sasvim dovoljna da cela vaša kuća odiše magijom prazničnog duha.

 

Novogodišnja jelka

Novogodišnja jelka, zimzeleno drvo kao simbol života, dugovečnosti i prijateljstva, neka bude centralna figura vaše novogodišnje dekoracije. Možete izabrati snežno-belu ili tamno-zelenu, mada tradicionalna zelena unosi savršenu ravnotežu u obilje boja i sjaja ukrasnih kugli kojima će biti dekorisana. Ako izaberete raznobojne novogodišnje kugle za jelku, ona će izgledati veselo i razdragano, dok će kićenje u dve boje (crvena i zlatna, plava, roze ili ljubičasta i srebrna) uneti sasvim drugačiju, prefinjenu i otmenu notu. Postavite je na vidno mesto da i vi i svi koji uđu u vaš dom, mogu uživati u njenoj čarobnoj lepoti.


Novogodišnje dekoracije za sto pretvoriće vaš svakodnevni prostor za obedovanje u bogatu, prazničnu trpezu koja je simbol sreće, blagostanja i zajedništva. Ukrašen sto mnogo doprinosi celokupnoj svečanoj atmosferi u domu i započnite ga adekvatnim stolnjakom i veselim tanjirima i novogodišnjim tacnama za kolače.

 

sto, case, kamin, novogodisnja dekoracija

 

Da li ćete za sve ukućane postaviti iste ili ćete svakome birati različito dekorisan tanjir, samo je na vama. Centralni deo svečane praznične trpeze dekorišite ukrasnim venčićem u čiju sredinu možete postaviti sveću, novogodišnji fenjer ili keramički ukras koji će posebno voleti najmlađi.

 

Ukrasite prozore

Nemojte da zaboravite da ukrasite vrata i prozore svog doma. Novogodišnja dekoracija prozora je upravo onaj element koji celoj kući daje bajkovit i magičan izgled. Uz šarene, svetlucave girlande, prozore i vrata najbolje će ukrasiti novogodišnje lampice različitih oblika i boja. Ukoliko imate kuću birajte sijalice u crevu ili LED solarne sijalice koje su pogodne za spoljnu dekoraciju.

 

Unutrašnjost prozora i vrata ukrasite lampicama različitih oblika ( pahuljice, kuglice, zvezdice ) koje svetle u raznim bojama, a stakla iscrtajte sprejem ili snežnim stikerima za prozor. Specijalne lampice, koje poput zavese pokrivaju ceo prozor svetlećim irvasima, jelkicama, Sneškom Belićem i zvončićima, u mraku zaista deluju čarobno i posmatrača ostavljaju bez daha.


Na kraju, ne zaboravite novogodišnje kape, vrećice i čarapice za poklone za svakog ukućana i bićete spremni da kao u bajci dočekate Novu godinu.