JESENJE DEKORACIJE KOJE ćE UNETI TOPLINU U VAš DOM

Devojčica okružena jesenjim dekorativnim predmetima, bundeve, lampioni, lišće.

 

Uz dolazak jeseni, kišnih i vetrovitih dana, sve više vremena provodimo u toplini svoga doma, uz omiljeni film, čitanje knjige ili porodično druženje.Oktobar je idealno vreme za jesenje dekoracije i odluku da svoj enterijer obojite jesenjim tonovima i prirodom uz koje će vam boravak i svakodnevne aktivnosti u domu biti još lepši i prijatniji.

 

Jesenja dekoracija doma

Načina za dekoraciju ima mnogo i nijedan nije pogrešan. Bilo da obožavate jesen ili i dalje žalite za letnjim toplim i sunčanim danima, jesenja dekoracija doma će vam sigurno uneti dodatnu toplinu u prostor u kojem živite.


Možete da krenete sa malim izmenama i detaljima kojima ćete “otvoriti“ prostorije, a sve što treba je da se prepustite kreativnosti, bez mnogo razmišljanja da ćete nešto uraditi pogrešno.


Za početak možete krenuti sa kombinacijom jesenjih boja i tekstura uz koje ćete dočarati ovo godišnje doba u svom domu.

 

Jesenji dekorativni predmeti pored prozora.
 

Ideje za jesenje dekoracije

Kada je u pitanju uređenje doma, akcenat je pre svega na zanimljivim oblicima i toplim, zemljanim i neutralnim tonovima.


Boja peska, terakote, bakra, prigušenog zelenila, cimeta... savršeno će se uklopiti uz skoru svako drugu paletu boja. Kombinujte u zavisnosti od boje nameštaja u svom domu, a sigurno ćete pronaći savršenu paletu tonova po svom ukusu.

 

Jesenje dekoracije za sobu

Soba je mesto gde provodimo najviše vremena u svom domu, zbog toga dekoraciji treba da posvetimo posebnu pažnju.


Igrajte se, ne možete da pogrešite. Dekorišite sobu uz:

 

 • Mirišljave sveće – mirisi cimeta i jabuke će savršeno odgovarati.
 • Jastučnice i ćebad – Birajte jastučnice sa paternom i u jesenjim tonovima, a ćebad od vune ili veštačkog krzna će dodatno zagrejati tmurne jesenje dane.
 • Upečatljive tepihe i prostirke – Idealna su ideja ako jednim potezom želite da promenite izgled čitave sobe.
 • Ramove za slike – Ukrasite ih lišćem, ili grančicama. Umesto ramova možete da napavite planere sa aktivnostima tokom jeseni.

 

Sto dekorisan u jesenjim bojama i detaljima.

 

Jesenja dekoracija stola

Jesen je kao stvorena za dekoraciju stola, a izbori su mnogobrojni. Osim stolnjaka u bojama jeseni, možete se igrati raznim teksturama i materijalima.


Neke od ideja koje će se savršeno uklopiti u jesenju dekoraciju stola su:

 

 • Jesenji aranžmani – Umesto vaza sa cvećem, stolove ukrasite pšenicom ili slamom koje ćete staviti u glinenu saksiju ili pletenu korpu. Možete postaviti i svećnjake sa tamnim ili crnim svećama uz koje ćete spojiti moderno i rustično na prefinjen način.
 • Upečatljive salvete – Sa motivima jeseni ili u pastelnim bojama, udahnuće svakom obroku dašak topline.
 • Lepota bundeva – Bundeve će u potpunosti osvežiti sto na kojem se nalaze, a cela prostorija će uz njih odisati jesenjom notom. Za dekoraciju stola birajte male, okrugle bundeve jednobojne ili šarene.
 • Neobične minijature – Ako želite da uštedite prostor na stolu, umesto dekoracije koja zauzme mnogo prostora, možete se odlučiti za male i efektne ideje koje će udahnuti jesenji izgled u čitavu prostoriju. Za to mogu poslužiti staklena zvona za kolače, vinske čaše ili ukrasne tegle u koje ćete staviti minijaturne bundeve, pšenicu, orahe ili jabuke.

 

Otirač pored kojeg se nalaze bundeve različitih veličina.

 

Jesenja dekoracija dvorišta

Stigla je jesen i želite da vaše dvorište ogrnete u boje jeseni uz dekoraciju koja će odisati toplotom i ušuškanošću.


Uz jednostavne savete, od svog dvorišta ćete napraviti mali jesenji raj.

 

 • Krenite od ulaznih vrata - Zamenite stari i monotoni otirač za obuću nekim sa jesenjim motivima i bojama.
 • Lampice u bojama jeseni – S obzirom da brže pada mrak, produžite boravak uživajući u svom dvorištu. Oko stola postavite dekorativne lampice u narandžastim tonovima koje će dati novu notu celom dvorištu.
 • Bundeve kao idealna dekoracija - Velike, male, šarene, jednobojne... nema pravila. Možete ih postaviti kod ulaznih stepeništa, pored vrata, česme ili u baštu, a rezultat će vas sigurno oduševiti.
 • Iskoristite sve što imate – Drveno bure, stara kolica, slomljene saksije, stari bicikl... Sve to možete iskoristi za razne dekoracije, ili da napravite jedinstveni cvetni aranžman.
 • Jesenje cveće – U bilo koje doba godine, cveće ne može da bude promašaj. Neke od najlepših jesenjih cvetnica su dalije, vresak, sedum i hrizanteme. Uz njih, sukulente su uvek opcija kao veoma otporne i dekorativne.

 

Jesenji aranžman od bundeva i mirišljavih sveća.

 

Kada su u pitanju jesenje dekoracije – “uradi sam” je idealna parola.


Jesen je godišnje doba kada većinu potrebnog materijala možete da pronađete u prirodi. Bundeve, jabuke, lišće, kukuruz, orasi, suve grančice… Sve to možete da iskoristite za dekoraciju svog doma i dvorišta.


Interesantne detalje i dekorativne predmete kojima čete oplameniti vaš prostor pronađite u online Kineskoj robnoj kući i napravite pravu jesenju bajku u vašem domu.