IDEJE ZA USKRšNJU DEKORACIJU- EVO KAKO UKRASITI KUćU ZA USKRS

 

mama i cerka farbaju uskrsnja jaja

 

Pored minulih zimskih praznika, Uskrs je jedan od najvažnijih hrišćanskih tradicija koji sa sobom nosi mnogo radosti i predivnih običajnih vrednosti. Da biste u potpunosti uživali u uskršnjoj idili, vreme je da u svoj dom unesete prazničnu atmosferu i dekoraciju. U nastavku teksta pročitajte kako ukrasiti kuću za Uskrs i iskoristite ideje za uskršnju dekoraciju koje će oduševiti vašu okolinu.

 

Dekoracija stana za Uskrs

Dekoracija stana ili kuće za Uskrs podrazumeva mnoštvo šarenih motiva i živahnih boja. Za ovogodišnju proslavu velikog praznika iskoristite mnogobrojna sniženja koja je Kineska robna kuća pripremila za vas.


Vaš dom možete ukrasiti u potpunosti ili dekorisati samo jedan kutak. Ukoliko imate malo prostora u stanu ili kući, dobro rešenje je da odaberete jedan kutak gde ćete postaviti ukrase tako da ne zauzimaju prostor a ipak oplemene čitav dom. Ukoliko imate mesta, predlažemo da uskršnju dekoraciju iskoristite na najbolji mogući način i dekorišete ulazna vrata, zavese, police, i naravno, centralno mesto koje okuplja svaku porodicu kad god se obeležava neki praznik. Najvažniji deo dekoracije je svakako uskršnja trpeza.

 

Uskršnja trpeza- dekoracija

Da bi vaš sto izgledao božanstveno, najpre nabavite stoljnjak sa motivima Uskrsa. Možete izabrati i beli ili zeleni stoljnjak koji će dati elegantan i svečan ton trpezi. Potom odaberite tanjire. Sa zelenim stoljnjakom divno će se slagati beli tanjiri i obrnuto. Na svakom tanjiru dodajte uskršnji ukras koji će ukrasiti čitav sto.


Na sredini trpeze postavite vazu sa prolećnim cvećem. U ovo doba godine možete pronaći mnoštvo mirišljavog, prolećnog cveća poput lala, jorgovana i drugih vesnika proleća. Vaš dom ne samo da će izgledati elegantnije, već će i zamirisati bajkovito.


Pored cveća, u vazu možete dodati dekoracije na štapiću, poput zeca na štapiću i slično. Centar stola takođe možete ukrasiti uskršnjom granom sa jajima koja će uneti pravi praznični duh.


Nekoliko dana pre Usrksa pretražite recepte i napravite plan šta ćete od jela pripremati. Uz dobru pripremu, uživaćete u kulinarskom izazovu umesto da se umorite i opteretite kuvanjem. Ne zaboravite divne uskršnje kolačice koje s lakoćom možete napraviti uz pomoć modli za kolače, deca će se njima najviše obradovati.

 

uskrsnji kolaci

 

Korpice za jaja

Uz cveće, na sredini trpeze postavite korpice za jaja iz kojih će vesele ruke a lakoćom odabrati svoje omiljeno uskršnje jaje. Ukoliko biste ipak da sami napravite ovako nešto, na internetu pronađite video uputstvo i saznajte kako napraviti korpice za Uskrs.
Uskršnje korpice možete napuniti slamom za korpice i dodati jaja nakon farbanja. Ove korpice su praktične jer u njima možete nositi jaja kad idete u posetu bližnjima da im čestitate ovaj divni praznik.

 

Uskršnji ukrasi za celu kuću

Sada kada ste dekorisali trpezu, vreme je da vaš dom ulepšaju drugi uskršnji ukrasi.


Za početak, vaše zavese možete dekorisati svetlećim lampicama koje će doneti pravu prazničnu atmosferu. Na zavese zihenadlom možete zakačiti uskršnje šargarepice koje će umnogome razveseliti najmlađe.


Na policama dodajte uskršnje zeke i poneko jaje od stiropora. Takođe, na policama za knjige ili tv komodama dodajte uskršnja plastična jaja i ceo dom će odmah postati radosniji.


Ukoliko ste vešti u pravljenju ukrasa, uskršnja dekoracija od papira učiniće vaš dom jedinstvenim i očaravajućim.


Od poljskog cveća napravite mali venčić za vrata i ujedno proslavite dolazak proleća i lepog vremena, a pored ulaznih vrata dodajte uskršnjeg zeku koji će svim vaših dragim gostima poželeti srećan Uskrs.

 

uskrsnji vencic za vrata sa zekom

 

Prodaja uskršnjih dekoracija

Trenutno se u asortimanu Kineske robne kuće nalazi mnoštvo proizvoda za dekoraciju i proslavu Uskrsa. Odaberite uskršnje lutkice, dekorativna jaja, male uskršnje igračke, piliće ili zeke. Vaše najmlađe obradujte uskršnjim rajfom ili ušima koje će sa zadovoljstvom nositi.


Bilo da volite umerenu i svedeniju varijantu ili uživate u raskošnim dekorativnim bojama, u Kineskoj robnoj kući pronaći ćete sve što vam je potrebno da ovaj Uskrs učinite nezaboravnim.