KAKO UREDITI KUPATILO SA MALO NOVCA?

Lavabo u modernom kupatilu.

 

Preuređivanje i dekorisanje kupatila uglavnom vezujemo za velike troškove i iz tog razloga najčešće i odustajemo od te ideje. Uz prave savete, originalan pristup i malo mašte, ulaganja mogu biti zaista minimalna, a rezultati iznenađujuće dobri. 

 

Ovo su naši predlozi kako urediti kupatilo da bude funkcionalno, izgleda moderno kao iz arhitektonskih časopisa, a da vas pritom ne košta mnogo.

 

Uređenje kupatila korak po korak

Staro kupatilo u samo nekoliko koraka može zablistati novim sjajem. Možete odabrati savremen, minimalistički koncept, tematski uredjen prostor ili koloritnu dispoziciju i u skladu sa tim birati staze, police, zavese i sve ostale detalje.

 

Za uspešnu transformaciju prostora dovoljno je da uradite sledeće:

 

  • Promenite staze za kupatilo. Nove prostirke sasvim će izmeniti doživljaj prostora. Bilo da izaberete mekane pamučne ili praktične silikonske, prostirke obezbeđuju toplinu, bezbednost, uživanje i doprinose estetici vašeg kupatila. Boju staze možete uskladiti sa bojom ostalih elemenata gradeći vizuelnu harmoniju, a možete birati i šarenu, veselu prostirku koja će kontrastom naglasiti ostale detalje.
  • Izaberite praktične police za kupatilo. Prostor možete oplemeniti i višenamenskim policama specijalno dizajniranim za montažu iznad mašine za veš ili klozetske šolje. Elegante i neupadljive, izrađene od materijala koji su otporni na koroziju, ove police imaju veliki praktični značaj jer će u njih stati sve sitnice. Podjednako praktične su i ugaone police koje će vam služiti da uredno složite kozmetiku i pribor.
  • Obavite farbanje plocica u kupatilu. Ako su vam stare pločice dosadile, boja vam se više ne dopada ili su izgrebane i požutele, ali su i dalje funkcionalne, postoji sasvim jednostavno rešenje. Ofarbajte ih.


Kako ofarbati pločice u kupatilu? Postupak je zapravo krajnje jednostavan. U specijalizovanjim prodavnicama pronaći ćete farbu visoke pokrivnosti koja je periva, otporna na habanje i deterdžente, kao i odgovarajući valjak kom ćete lako prefarbati željene površine.

 

  • Upotrebite stikere ili samolepljive folije za plocice. Ovo je još jednostavniji način da osvežite izgled zidnih površina pod pločicama. Na ovaj način možete lako i brzo dekorisati ceo zid, jedan njegov deo ili napraviti borduru.

 

Lavabo i wc šolja

 

Dekoracija za kupatilo

Kada ste preuredili zidove, postavili nove prostirke i police, na red dolaze detalji. Oni će dati vaš lični pečat i upotpuniti sliku redizajniranog kupatila. Kojim to detaljima možete osvežiti izgled ove prostorije?

 

  • Zavese za kupatilo uneće veliku vizuelnu promenu. U minimalistički dizajn kupatila uklopiće se jednobojne, reljefne zavese, dok će tematska preuređivanja savršeno nadopuniti šarene i vesele zavese različitih dezena. Dimenzije su 180 cm x 200 cm, ali ih jednostavnim sečenjem možete prilagoditi svom prostoru.
  • Sledeći važan detalj je navlaka za ves masinu. Ona će vam biti nezamenljiva ukoliko je vaša mašina neugledna i stara, a čak i ako nije, navlaka koja je ista kao zavesa i u harmoniji sa podnom prostirkom, napraviće od vašeg kupatila pravi mali raj. Navlake se praktično otvaraju i peru u mašini, pa će vaše kupatilo uvek biti mirisno i čisto.
  • Plastične ili platnene kutije i korpe uneće dodatni red u ovu prostoriju. Manje kutije idealne su za raznorazne sitnice, dok korpe većih dimenzija mogu poslužiti da u njih stavite deterdžente, omekšivače, toalet papir.


Preuređivanje se temelji na dobro osmišljenim detaljima koji će prostoru udahnuti novi život. Zbog toga su sve najbolje ideje za uređenje kupatila suštinski veoma jednostavne, lako i brzo izvodljive, praktične i što je najvažnije – ne koštaju mnogo.


U ovom kreativnom poduhvatu pouzdan partner biće vam kao i uvek Kineska robna kuća jer ima sve što vam je potrebno za najmoderniju dekoraciju vašeg životnog prostora.