ALATI KOJE SVAKO DOMAćINSTVO TREBA DA IMA

Kutija za alat.

 

Svi znamo koliko je teško doći do dobrog majstora, a ako ga i pronađete čak i male popravke u kući koštaće vas mnogo. Srećom, puno toga možete uraditi i sami ako su vam pri ruci pravi alati. Bez obzira jeste li iskusni majstor ili početnik u svetu popravki, oni vam mogu olakšati rešavanje različitih nepredviđenih situacija.

 

U ovom blogu, istražićemo šta svako domaćinstvo treba da ima. Neovisno od toga jeste li spremni za popravku kuhinjskih slavina ili kačenje slika na zid, ovih nekoliko alata će vam olakšati posao.

 

Šta treba da sadrži kutija za alat?

Ako živite u kući možda možda možete da odvojite neki kutak u dvorištu gde ćete napraviti pravu malu radionicu. Stan je ipak neka druga priča, jer ste ograničeni prostorom. Zato ako živite u stanu korisno je imati kutiju za alat.

Na tržištu ćete pronaći veliki izbor modela od različitih materijala i različitih dimenzija, ali je bitno da u nju možete smestiti barem ono najosnovnije za sitne popravke po domu: čekić, klešta, šrafcigere, francuski ključ, imbus ključeve, skalpel, metar, eksere, glimericu, bušilicu itd.

 

Koji je osnovni alat za kuću?

Osnovni alat za kuću je onaj koji vam je neophodan za elementarne popravke i projekte u domaćinstvu. Ovi alati uključuju libelu za ravnanje površina, šrafciger, klešta za hvatanje i sečenje materijala, metar za precizno merenje, francuski ključ za matice različitih veličina, čekić i bušilicu.

Ovaj set alata će vam omogućiti da obavite različite zadatke u kući samostalno i efikasno.

 

Osnovni alati za popravke u kući: čekić, metar, inbus ključevi. klešta.

 

Libela

Libela je mali, ali moćan alat koji vam pomaže da osigurate da su površine u vašoj kući savršeno ravne. Ne postoji ništa gore nego da recimo, nakon što ste se pomučili oko kačenja viseće police, ustanovite da ista stoji krivo, pa morate sve iz početka.

Libela vam omogućava da brzo i precizno postavite sve što treba da leži vodoravno. Ovaj alat može biti vaš najbolji prijatelj prilikom kačenja slika, postavljanja polica ili čak niveliranja nameštaja.

 

Šrafciger

Šrafciger je alat za da zavrtanje ili odvrtanje vijaka, tj. šrafova i oni dolaze u različitim oblicima i veličinama. Od malih preciznih šrafcigera, do većih modela za opšte popravke, ovaj alat je neprocenjiv za sve, od montiranja nameštaja do popravki aparata.

Sa pravim šrafcigerom u ruci, možete se lako nositi sa svakodnevnim izazovima.

 

Klešta

Klešta su univerzalni alat koji može biti koristan u raznim situacijama. Mogu vam pomoći da uhvatite, savijate ili čak odsečete žice ili druge materijale. Ako se suočite s problemom koji zahteva preciznost i snagu, klešta su tu da vam pomognu.

Od sitnih popravki na elektronici do većih projekata, ovaj alat će vam olakšati život.

 

Žena ukacava ekser u zid.

 

Čekić

Čekić je klasičan alat koji se koristi za udaranje eksera u drvo ili zid. Osim toga, može se koristiti za razbijanje manjih predmeta ili prilikom raznih popravki. Odaberite čekić odgovarajuće težine kojim ćete moći lako da manipulišete i obavezno nabavite i set eksera različitih veličina, jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.

 

Metar za merenje

Precizno merenje je ključno u mnogim kućnim projektima. Metar za merenje vam omogućava da tačno izmerite dužinu, širinu i visinu predmeta kojim se bavite. Bez obzira da li postavljate nameštaj ili se bavite manjim građevinskim projektima, metar će vam pomoći da budete tačni i precizni.

 

Francuski ključ

Francuski ključ je vrsta pribora koji vam omogućava da zavrnate ili odvrnete matice različitih veličina. Ovaj univerzalni alat je praktičan jer možete koristiti isti ključ za različite veličine matica.

Bez obzira da li se bavite automobilskim popravkama ili montiranjem nameštaja, francuski ključ će biti od velike pomoći.

 

Muškarac koristi bušilicu za popravku kvake.

 

Bušilica

Bušilica je električni alat koji omogućava bušenje rupa u različitim materijalima, kao što su drvo, beton ili metal. Takođe se može koristiti za uvrtanje vijaka u teško dostupnim mestima. Bušilica će vam značajno olakšati sve vrste građevinskih i popravkih projekata. Od svega navedenog možda predstavlja i najveću investiciju, ali je alatka koju ćete najverovatnije i koristiti često.


S ovim osnovnim alatima u svom arsenalu, bićete spremni za većinu kućnih popravki i projekata. Ne zaboravite da održavate svoj alat u dobrom stanju, kako bi vam služio dugi niz godina.

Ne čekajte da se u vašoj kući desi kvar već na vreme počnite sa nabavkom odgovarajućeg alata. Posetite vašu Kinesku robnu kuću i već danas nabavite jeftin, a kvalitetan alat za sve vaše manje popravke.