PUTOVANJE SA KUćNIM LJUBIMCEM

Uveliko smo napravili spiskove koji olakšavaju pakovanje, ali šta kada sa nama na putovanje idu i naši kucni ljubimci?


Svojim vlasnicima kucni ljubimci su doslovno članovi porodice i zasluženo najbolji prijatelji i najlepše je kada zajedno uživaju u godišnjem odmoru. Iako putovanje sa kućnim ljubimcem deluje komplikovano, zaista nije tako, pod uslovom da se dobro pripremite i organizujete.


Da putovanje sa kućnim ljubimcem bude bezbedno, ugodno i lepo i vama i vašem četvoronožnom prijatelju, neophodno je na put ponesete opremu koja će obezbediti sigurnost i komfor.


Pre svega to je transportni ranac ili transporter kutija za manje životinje ( naročito mačke ), povodac i ogrlica za pse, posuda za hranu i vodu i omiljena igračka, kako bi se vaši kucni ljubimci zaista osećali kao kod kuće.


Spisak za putovanje sa ljubimcem


Ako krećete na put sa ljubimcem, ništa ne smete prepustiti slučaju. Na obaveznom spisku, koji će obezbediti ugodno i bezbedno putovanje, mora se naći:


Posuda za hranu i voduNe smete je zaboraviti jer će vam biti potrebna i u toku samog putovanja i tokom boravka na željenoj destinaciji. Po savetu stručnjaka nije preporuka davati hranu tokom puta, ali je zato neophodno često praviti pauze i ponuditi vodu svom ljubimcu.


Dobra posuda za hranu i vodu podrazumeva kvalitetan materijal izrade koji ne korozira i ne može se polomiti, a naše posude, pored toga, imaju i gumenu ivicu na dnu koja sprečava klizanje po podlozi.


Klasična metalik siva posuda za hranu dostupna je u 6 različitih dimenzija različitog pečnika od 12, 14, 16, 18, 20 i 22 cm, što vam daje mogućnost da prema veličini i apetitima vašeg ljubimca izaberete idealnu veličinu.

 

 

pas-i-macka


Ako želite da vaš odmor bude obojen veselim tonovima, izaberite podjednako kvalitetne posude u više boja, roze, zelenoj ili crvenoj, koje se razlikuju po veličini, i naravno – nemojte zaboraviti da ponesete omiljenu hranu svojih ljubimaca.


Povodac i ogrlica za pse

 

Podjednako neophodna i tokom puta i na samom odmoru, ogrlica za pse garantuje sigurnost vama i vašem ljubimcu, a iskusni vlasnici savetuju da uvek sa sobom poneste i jednu rezervnu. Kucni ljubimci različitih veličina, širine vrata i snage zahtevaju da ogrlica za pse bude idealno prilagođena, pa vam sa zadovoljstvom predstavljamo ogrlice od 32, 45, 52 i 57 cm dužine, sa metalnom šnalom i 5 rupica za podešavanje širine.

 

Veliki izbor boja i ukrasnih elemenata čine da i male i velike ogrlice budu moderan i prepoznatljiv aksesoar koji ćete voleti i vi i vaš pas.


Ranac za kućne ljubimceRanac za kućne ljubimce je zuzetno praktičan deo opreme za putovanja sa kućnim ljubimcima, naročito mačkama i malim psima, jer vam omogućava da komforno i lako svog četvoronoznog prijatelja ponesete na udaljene, nebezbedne destinacije ili mu jednostavno pružite malo odmora koji mu je potreban.


Praktičan ranac je 43cm x 34 cm, dostupan je u bordo, crnoj i plavoj boji, poseduje mrežaste otvore za nesmetan protok vazduha, a ima i dva bočna džepa u koja može da stane ogrlica za pse ili posuda za hranu i vodu i bočica vode.


Kese za skupljanje izmeta

 


Ovo je neizostavna stavka na spisku ukoliko želite da budete odgovorni prema drugima, ali i prema sebi i svojoj okolini. Za putovanja su najpraktičnije kese za skupljanje izmeta sa kutijom koje možete dopunjavati po potrebi.

 


Igračke

 


Kucni ljubimci obožavaju igru i zabavu, pa ni slučajno nemojte zaboraviti da ponesete omiljenu igračku. Možete izabrati simpatični hamburger ili kosku, ali možete i frizbi za pse koji će doneti mnogo zabave i ljubimcu i vama.


Dugo ste čekali zasluženi odmor, a i vaš kućni ljubimac zajedno sa vama. Kineska robna kuća ima sve što vam je potrebno da vam odmor bude savršen i nezaboravan.